Egészségesebb életvitel, napi 5 perc rutinszerű légzésgyakorlattal

AKKREDITÁLT Online Légzésterápia TANFOLYAM,

ha szeretnéd jobban érezni magad a bőrödben

Szabadítsd fel a légzésed!

A home office és a monoton légkör biztosan téged is fáradékonnyá és kimerültté tesz. Pedig felmerül a kérdés, ha nem mozdulsz ki otthonról mégis mitől vagy folyton fáradt?
 
Gyakran kell bámulnod a képernyőt közben rengeteg információ, számtalan negatív hír ömlik rád. Stresszes és nyugtalan vagy. Lelassul az anyagcseréd, a légzésed egyre felszínesebbé válik, csökken a véroxigénellátottság.
 
Természetesnek veszed ezt az állapotot, így nem foglalkozol a problémával, pedig apró változtatásokkal is sokat javíthatnál a közérzeteden.

Gondolnád, hogyha reggeli rutinként 5-10 percet foglalkozol a légzéseddel, akkor energikusabban és érzelmileg kiegyensúlyozottabban indul a napod?

Ha a felső légutakat tisztán tartod, akkor kevesebb allergiás tünteted jelentkezik, és kevesebb orrcseppet kell használnod. Asztmás betegként pedig kevesebb szteroid tartalmú gyógyszerre van szükséged.
 
Online képzésünkön megtanulhatod, hogyan javíthatsz egészségügyi állapotodon, vértezheted fel magad a kórokozók ellen és kerülhetsz el betegségeket, csupán a légzésed megismerésével és irányításával.

Sosem volt még ilyen fontos a légzőizmok erősítése!

Az egészséges, kiegyensúlyozott élethez, testednek nem csak vitaminra és tápanyagra van szüksége, hanem kellő mennyiségű oxigénre, hogy jó legyen a sejtszintű oxigénellátottság.
 
A légzőizmok napi szintű karbantartását, nem lehet elég korán elkezdeni, ugyanis a kor előrehaladtával a sejtszintű oxigénellátottság folyamatosan csökken.
 
Egy súlyos tüdőgyulladás esetén kritikus kérdés az, hogy hogyan tud alkalmazkodni a légzőizomzat a gyulladás okozta fokozott terheléshez. Légzőizmaink erősítése hasonlóan működik, mint ahogyan bicepszünket vagy a láb- és hasizmainkat edzük.
 

Ezen a tanfolyamon, fokozatosan erősítjük a légzőizmokat, növeljük a tüdőkapacitást, így nem csak egészségesebbek leszünk, hanem a sportteljesítményünk is nő.

Szeretnél helyesen lélegezni?

Gyakori jelenség, hogy a nők többségében mellkaslégzést, a férfiak pedig hasi légzést végeznek. Az optimális a costodiaphragmalis légzés lenne, amikor a teljes tüdőkapacitásunkat használjuk.

Gyógytornász-manuálterapeutaként gyakran azzal szembesülök, hogy a páciensek 30%-a a hasizom gyakorlatokat sem tudja optimálisan elvégezni a rossz légzéstechnika miatt, nem beszélve a sportolókról és a tinédzser korúakról.

Felszabadult légzés! Hogyan?

Ezek várnak a képzésen

Megismered a légzőizmok anatómiáját és működését

Orrlyuk légzés elsajátítása, aminek segítségével megszűröd a kórokozókat

Rekeszlégzés elsajátítása, az emésztőrendszer, a szív és a tüdő optimális működéséhez

Rekeszlégzés elsajátítása, hogy a pulzus és vérnyomás megfelelő tartományban legyen

Has- és törzsizomzat, illetve core izmok erősítése

Gyakorlatcentrikus órák kezdőtől haladó szintig

Megtanulsz teljes tüdőfelülettel lélegezni, így a helyes légzést ill. légzőtechnikát alkalmazod majd a mindennapokban

Növeljük a tüdőkapacitást, így sportolás közben nő a teljesítmény

Hugyák Éca

Mozgásszervi betegségek elkötelezett terapeutája vagyok.
 
20 éve jógázom, amiből rengeteg inspirációt szereztem, ott szintén nagy jelentősége van a légzésnek.
 
Praxisom alatt több mint 60.000 páciensnek segítettem.
 
Szakterületeim többek között, a sportsérülések, a gerinc-, ízületi és lágyrészsérülések, a gerincsérv.
 
Gyógytornászoknak és mozgásszervi szakembereknek manuális technikákat és légzés terápiát tanítok.
 
Azért hoztam létre ezt a tanfolyamot, hogy az elmúlt 20 évben alkalmazott technikák és gyakorlatok, mindenki számára elérhetőek legyenek.
 
A levegő az egyik legfontosabb elemünk, ideje, hogy jól használjuk!

A képzés után...

Képzeld el, hogy:

éberebb és energikusabb vagy
jobban tudsz koncentrálni, hatékonyabbá válsz
javul a teljesítményed a sport és a munka terén is
nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagy
könnyebben kezeled a stresszes helyzeteket
jobban érzed magad a bőrödben
pozitív kihatással vagy közvetlen környezetedre
kevesebb gyógyszert szedsz

Lélegezz fel a mindennapokban!

Kiknek ajánlott?

asztmásoknak, allergiásoknak
krónikus arcüreg-, homloküreg-, fül gyulladás esetén
sportolóknak tüdőkapacitás növelésére
mozgásszegény életmód esetén
dohányzóknak
emésztési problémákkal küzdőknek
azoknak akik, semmilyen egészségügyi problémában nem szenvednek, de szeretnének egészségesebbek lenni
"
Kedves Éva! 🙂 Remélem nem zavarlak ebben az órában. Már az első alkalom után szerettem volna írni neked. Nagyon jól esik látni téged a képernyőn. Tisztán, érthetően magyarázol és annyi új dolgot mondtál, hogy csak úgy iszom a szavaidat. Persze jó lenne face to face, de nem szomorkodok, mert így is nagyon érthető és élvezhető minden. Minden gyakorlat és házi feladat után írom a tapasztalataim, ami akad bőven. Az órák után sokkal higgadtabb vagyok és remélem sikerül majd a hétköznapi rutinjaim közé bevenni ezeket a gyakorlatokat, mert már most érzem a jótékony hatásukat. (persze tudom, hogy csakis hosszútávon lehet ilyesmit kijelenteni és megbizonyosodni, de pl olyan jól kidugult az orrom, könnyednek éreztem az egész arcom, homloküregem, stb) Várom a következő órát, addig gyakorlok ügyesen. Üdv neked, jó pihenést! 🙂
Gáspár Beáta
"
“Nagyon sokat adott nekem az online légzésterápia tanfolyam. Először is, észrevettem, hogy a légzésem felületes és többnyire mellkasi. A légzőgyakorlatok segítettek újra felfedezni,!természetessé tenni, és elmélyíteni a hasi légzést. A rekeszizom intenzívebb használata pedig nagyon jó hatást gyakorolt az emésztésemre és a hasi szerveimre. Külön köszönöm, hogy az orrmosás is része volt a tanfolyamnak, azóta rendszeresen használnom és nagyon szeretem! A tanfolyam intenzív, és sok gyakorlást igényel, de valóban megéri, mert már egy hét gyakorlás után érezhető pozitív változást figyeltem meg. A légzőgyakorlatok rendszeres bevezetése által most már nem csak testileg, hanem érzelmileg is jobban érzem magam. Köszönöm szépen a lehetőséget, mindenkinek csak ajánlani tudom a tanfolyamot!”
J.F.Zsuzsanna
"
Kedves Évi! Mindig hirdetem, hogy a gyógytornászok a legnagyobb királyok. Azért tudnak sokat, mert mindig képzik magukat. És most itt volt ez a légzésterápiás sorozat: remekül felépített tematika, abszolút gyakorlatias megközelítés maximális odafigyeléssel a részletekre. Széleskörűen összegyűjtött információkkal szakszerűen, mégis akár laikusok számára is érthető módon. Ja, és úgy online, hogy egy megveszekedett arc sem nézett vissza Rád/Rátok, mégis a kommentekre való azonnali válaszaid szinte jelenlétivé tették az összejövetelt. Várom a folytatást!
Dr.Horák Edina orvos

KEDVEZMÉNY VÉGE

A bónusz videó már csak ennyi ideig elérhető

Nap
Óra
Perc
Másodperc

CSOMAGOK

Normál jegy

4 VIDEÓ
16 000 Ft
  • Videónként - 20 perc elmélet, 30 perc gyakorlat
  • Life-time hozzáférés, a videók bármikor visszanézhetőek
  • Azonnal alkalmazható gyakorlatok
NÉPSZERŰ

Gyógytornászoknak

4+1 VIDEÓ
24 000 Ft
  •  Edzőknek, masszőröknek, gyógytornászoknak
  • Life-time hozzáférés, a videók bármikor visszanézhetőek
  • Akkreditált képzés - 20 kreditpont
  • Pácienseknél rögtön használható technikák
  • Videónként 20 perc elmélet, 30 perc gyakorlat
  • Extra szakmai tudásanyag

Gyakran ismételt kérdések

Vásárlás után generálunk egy felhaszálói fiókot, emailben elküldjük a felhasználóneved és a jelszavad. Az alábbi oldalon tudsz belépni az elküldött jelszóval: https://kepzes.primephysio.hu/index.php/fiokom/

A belépés után az Online Képzéseim menüpont alatt találod a tanfolyamot.

©legzes.primephysio.hu